Verhoog de respons van telemarketing campagnes, door het slim integreren van e-mail

Geschreven door Johan Bien

Wordpress

28 september 2020

Het sturen van e-mails is een essentieel onderdeel van een telemarketing campagne. Als je telemarketingcampagnes uitbesteed merk je vast wel eens dat e-mailen lastig kan zijn, en vaak resulteert in extra werk voor het sales- of marketing team. En dus is iedereen erbij gebaat dat een telemarketeer niet alleen de mogelijkheid heeft om te bellen, maar ook de mogelijkheid om op persoonlijke noot te kunnen e-mailen.

Veel ervaren rotten in het vak zullen echter zeggen dat het vragen om een e-mail een vriendelijke afpoeier methode is, en eigenlijk een keiharde afwijzing. Dit is soms inderdaad het geval, maar als de propositie goed is en de prospect in de juiste doelgroep valt kan een e-mail alsnog de interesse wekken en is het zelfs essentieel als stap richting een afspraak.

Daarom hebben we bij South Axis tegenwoordig, geïntegreerd in onze geavanceerde contact center software een persoonlijke e-mail module. Daarnaast werken we steeds vaker met een gepersonaliseerd e-mail adres via de MS exchange of G-suite omgeving van onze klant om een persoonlijk e-mail contact te leggen.  

Vaak gebeurd het nemen van een koopbeslissing binnen het B2B sales proces over meerdere schijven en beslissen meerdere mensen over het bepalen van de noodzakelijkheid van een product of dienst.  Het kan dus best zijn dat je een goed gesprek hebt met één van de teamleden, maar dat deze dit eerst nog wil overleggen met de rest van het team voordat er over gegaan wordt op een (tijdrovende) afspraak. Een generieke mail kan dan averechts werken, terwijl een duidelijke mail welke ingaat op hetgeen wat aan de telefoon besproken is de kans op een conversie flink kan verhogen.

Het is daarom belangrijk dat we samen met onze klanten niet alleen focussen op de data, de pitch en de afhandeling van de gesprekken, maar ook aan het snel en inhoudelijk versturen en ontvangen van e-mails aan prospects. Sinds onze leverancier eind 2019 het versturen van gepersonaliseerde e-mails heeft opgenomen in de contactcenter software, hebben wij gemerkt dat dit conversies op belcampagnes heeft verbeterd. Er komt uiteraard wel wat meer voorbereidend werk en tijd kijken bij deze aanpak, maar als dat een hoger conversie oplevert is dat het uiteindelijk wel waard.

Mocht u meer informatie willen over deze manier van telemarketing, of gedemonstreerd willen hebben hoe dit precies werkt, neem dan gerust contact met ons op!

You May Also Like…

De South Axis Web Staircase

De South Axis Web Staircase

De basis van de website is de hosting en de ICT. De hosting is de infrastructurele plek waar de website daadwerkelijk...