Sales en Marketing integratie

Mind the gap!

Veel bedrijven ervaren een welkbekend “gat” tussen sales en marketing. Leads worden niet of veel te laat opgevolgd, er wordt geen feedback op marketing acties gedeeld, er wordt te weinig campagnematig gewerkt, enzovoorts. Veel bedrijven ervaren toch dat sales en marketing aparte “koninkrijkjes” zijn met eigen doelstellingen, werkmethoden en gedachtegoed. En dat is zonde, want als beide afdelingen meer op elkaar ingesteld zouden zijn, draait de organisatie simpelweg beter in termen van omzet en winst.  

Over de dienst  

South Axis werkt vaak voor zowel sales als marketing afdelingen. Doordat we reeds tientallen jaren ervaring hebben op dit vlak, zijn we in staat om een (commerciële) directie te adviseren over hoe je sales en marketing meer en beter met elkaar kunt laten samenwerken. De basis hiervan is vaak het gezamenlijke CRM systeem, dat als “single source of truth” moet worden verheven en waar een directie dan ook achter moet gaan staan en sturing in moet gaan geven. Dit vergt duidelijke werkafspraken en bewaking van processen en besprekingen. Alleen dan kun je beginnen met efficiënte account based marketing en account based sales.

Heb je een bestuurlijke functie en wil je ook dat jouw commerciële afdelingen beter met elkaar samenwerken en beter presteren? Plan dan een afspraak in, we kijken graag samen verder naar wat we voor je kunnen betekenen.