Filosofie

Het verschil tussen marketing, sales en communicatie

Wij merken bij onze klanten dat door de dagelijkse drukte er vaak maar weinig aandacht kan worden besteed aan het echt goed uitvoeren van marketing en communicatie uitingen, of het verbeteren van sales skills. Laat staan dat er in alle rust kan worden nagedacht over hoe de doelen van een bedrijf kunnen worden vertaald tot een marketingstrategie. Bij South Axis weten we door onze ervaring simpelweg snel te identificeren waar op het gebied van marketing, communicatie en sales de gaten zitten. We hebben geleerd hoe we die zo goed mogelijk kunnen dichten om zo toch te zorgen dat er aan het einde van een lange pijplijn een sales resultaat ontstaat. Hoe we dit doen? Met een drietal kernwaarden: data gedreven werken, de Agile methodiek en zorgen dat we onze marketing terminologie kennen. 

Data Driven

Ook op commercieel gebied ontstaat er meer en meer data. Zelfs zoveel dat zonder een overzichtelijk systeem of de inzet van AI, het moeilijk is voor de gemiddelde medewerker of manager om goede conclusies te trekken uit de beschikbare data. Bovendien blijft het zo dat het collecteren en updaten van commerciële data arbeidsintensief blijft en moeilijk te automatiseren is. Daarom stellen we de data rondom onze projecten altijd centraal en zorgen we dat je na een project altijd meer inzicht hebt in de betekenis van de data, dan voorheen. Zo kun je stap voor stap je management grip op commerciële processen verhogen. 

Agile

De Agile methodiek is oorspronkelijk ontwikkeld door software fabrikanten, om te zorgen dat klanten betrokken kunnen worden bij het ontwikkelproces van software. Het grote voordeel was dat klanten meer grip kregen op hun uitgave en gebruikers betrokken werden om het gewenste resultaat duidelijk te maken. Deze methodiek heeft de Softwaremarkt, maar ook andere industrieën een handvat gegeven om op een slimme manier samen met klanten aan een product of dienst te werken. Wij geloven er bij South Axis in dat deze methodologie het komende decennium de standaard wordt in het leveren van een marketing dienst door een agency. 

Marketing Proficient

Iedereen bij South Axis kent zijn of haar marketing termen. We kennen het verschil tussen een USP en een selling point, het verschil tussen een DMU en een Decision Maker. Wij weten wat een leadconventie is en hoe je sales pijplijn op een verstandige manier vormgeeft. In de praktijk leidt dit bij onze klanten tot meer duidelijkheid rondom processen en een snellere weg naar conversie. Voor grote bedrijven betekent dit dat we op niveau kunnen sparren met ervaren marketing- en salesmanagers en bij kleine bedrijven kunnen we juist weer helpen om het algemene directievoeren meer richting te geven.