Laat de pijplijn niet leeg staan

De meeste salestrajecten zijn lange termijntrajecten. Behalve een goede voorbereiding is er ook een goede organisatie nodig van de marketing en sales afdeling. Dit kan soms best een uitdaging zijn; vooral met complexe en veelvuldige salestrajecten, is het moeilijk om goed gestroomlijnde processen zoals forecasting en salesmanagement continu door te laten lopen.

Hoe een lege of trage pijplijn ontstaat

Vaak is er niet genoeg tijd om het gehele project goed uit te kunnen werken, of is er geen goed CRM-systeem waarin een team kan samenwerken. Wij zien echter nog vaak problemen wanneer er wél een goed CRM-systeem is, bijvoorbeeld dat er niet goed is afgesproken hoe daarin samengewerkt moet worden en hoe er als team zo snel mogelijk moet worden gewerkt naar het sluiten van een deal.

Unified Business Development

Klinkt ingewikkelder dan het is. Het komt erop neer dat South Axis doet waar zij goed in is, zodat uw accountmanagers alleen nog maar bezig zijn met offertes maken, klantbezoeken en af en toe een salesmeeting. Alle acquisitiewerkzaamheden, die vaak storend zijn voor, of onvoldoende doortastend worden opgepakt door accountmanagers, worden uitbesteed aan South Axis.

Wilt u meer weten?

Vraag dan nu een gratis consult aan.

Bel ons op +31 20 225 93 70

Van het databestand tot het bewerken van een gekwalificeerde opportunity

U bent natuurlijk vooral gespecialiseerd in uw product of dienst, echter komt dit pas aan bod in het laatste deel van het salesproces, oftewel het offreren en het voeren van informatieve salesgesprekken. South Axis zorgt voor een optimale flow van werkzaamheden vanaf het databestand tot het bewerken van een gekwalificeerde opportunity door sales.

Wij weten wanneer je welke methode moet inzetten

Wij maken onderscheid tussen koude en warme acquisitie. South Axis weet als geen ander wanneer je welke methode in moet zetten. We kunnen bijvoorbeeld iemand op locatie mee laten draaien met het salesteam, om verwaarloosde of onduidelijke leads vanuit het CRM op te volgen en direct om te zetten in opportunity’s. Wij kunnen ook puur onze pitchprofessionaliteit inzetten wanneer er sprake is van koude acquisitie – dus het benaderen van nieuwe records: dan maken we gebruik van specialistische software om in een zo hoog mogelijk tempo te pitchen bij koude prospects. Dit noemen wij ook wel High Speed Telemarketing. Dit is echter niet het lukraak bellen van records, er wordt van tevoren veel tijd gestoken in het formeren van een pitch die voortvloeit uit een propositie en het bepalen van een doelgroep, waarbij de kans groot is op interesse.

Wat daarna cruciaal is, is het gebied dat we “Lead Limbo” noemen.

“Lead Limbo” is het niemandsland tussen marketing en sales, waarbij een lead wordt omgezet in een opportunity. Bij het aanbieden van onze oplossingen nemen wij altijd een stuk projectmanagement mee, dat dit proces bewaakt, zodat marketing leert van sales en de kwaliteit en frequentie van opportunity’s nog meer verhoogt. Verder hebben we nauw contact met het salesteam inzake de opvolging van leads, en het uitgebreid rapporteren van de stand van zaken met betrekking tot opportunity’s.

Meer weten?

    High-speed telemarketing
    Inside sales
    Google Analytics
    SalesForce