Is je site opgewassen tegen Google’s nieuwe indexering?

Google logo uitvergroot met op achtergrond Chrome browser

Geschreven door South Axis

Wordpress

17 augustus 2017

Google komt binnenkort met een “mobile-first” indexering. Dit houdt in dat Google haar indexering voornamelijk laat baseren op de mobiele versie van uw website. Dit brengt een grote verandering voor de focus van uw website. Waar de mobiele website vroeger diende ter ondersteuning van uw desktop website, is dat in de toekomst dus andersom het geval.

Het niet hebben van een mobiele website is volgens Google geen probleem, want zij blijft de website wel indexeren. Ook al zijn hun spiders ingesteld voor de mobiele versie van websites. Echter bij het hebben van een mobiele en desktop versie van uw website, adviseren wij u om oplettend te zijn. In de nabije toekomst zal de sleutel voor succesvolle zoekmachine optimalisatie een mobiele website met volledige content zijn.

Wat betekent dit voor u? Dat ligt er aan. Indien u een mobiele website heeft met een overzichtelijke en makkelijke navigatie, duidelijke afbeeldingen, goede leesbare teksten, en interessante content, dan zit u wat mij betreft goed voor de toekomst. Zo niet, werk dan aan de zwakkere punten! Mocht uw website totaal verouderd zijn, dan is het een goed idee om voor een nieuwe website te kiezen. Wij raden onze klanten altijd WordPress aan, simpelweg omdat het geld en tijd bespaart, maar net zo effectief is als andere webbouw gereedschappen.

You May Also Like…

De South Axis Web Staircase

De South Axis Web Staircase

De basis van de website is de hosting en de ICT. De hosting is de infrastructurele plek waar de website daadwerkelijk...