Het nut van een wegwijs workshop

Geschreven door Mark Splinter

25 november 2019

Veel marketing dienstverleners zijn gefocust op een enkele dienst en bieden deze op eenduidige wijze aan bij de klant. De dienst is goed omschreven, nog even een prijsje erop, -handjeklap- en klaar. Simpel toch?  

Maar is dat nou wel zo nuttig voor een marketing manager of ondernemer met een B2B uitdaging? Weet je wel zeker dat een zoekmachinemarketing dienst nut heeft? Of heeft je website eerst nog wat aandacht nodig? En zijn de analytics wel goed opgezet en ingesteld? En wat gaan we dan uiteindelijk met de leads doen in het CRM systeem?

Bovenstaande vragen leiden vaak tot het uitstellen of afstellen van het afnemen van de dienst. Ten eerste zit ik daar als gemotiveerde marketing dienstverlener niet op te wachten, maar het is wellicht eerder exemplarisch voor de frustratie bij mijn klanten. Veel marketingspecialisten komen met verschillende oplossingen voor verschillende vraagstukken. De webbouwer vindt dat de site nog niet grafisch sterk genoeg is, de zoekmachine specialist gooit het op een SEO plan van enkele 1000en euro’s en het enige wat je dan kunt concluderen is dat je als marketingmanager of ondernemer nog niet voldoende strategisch inzicht in je situatie hebt.

Wij zijn bij South Axis al meerdere keren tegen dit scenario aangelopen. De klant wist simpelweg niet waar te beginnen, op alle online fronten kon het niveau omhoog, maar de vraag was waar als eerste een stap te maken. Als je daar nog eens bij optelt dat budgetten niet oneindig zijn en dat er snel resultaten moeten worden geboekt, kom je al gauw in een soort writersblock situatie. 

Als experiment hebben wij meerdere keren met klanten gezeten in een workshop setting en uitgelegd wat we allemaal weten over online marketing, maar soms ook over CRM systemen en werkmethodes daaromheen. Zo kunnen we ook beginnende bedrijven, bedrijven die reorganiseren, of managers die simpelweg nog niet zoveel weten van de diensten die ze afnemen helpen om een strategisch zicht te krijgen op de situatie en ze al doende uitleggen wat voor consequenties beslissingen hebben. 

Denk je dat zo’n workshop nuttig kan zijn voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via Whatsapp.

You May Also Like…

Beat the bots with Cloudflare

Beat the bots with Cloudflare

Bad bots, bad bots. Whatcha gonna do? Zonder dat je het door hebt, wordt je website misschien wel tientallen keren per...

De South Axis Web Staircase

De South Axis Web Staircase

De basis van de website is de hosting en de ICT. De hosting is de infrastructurele plek waar de website daadwerkelijk...