De South Axis Web Staircase

Webstaircase afbeelding

Geschreven door South Axis

28 maart 2024

Hosting voor een goed functionerende en snelle website

De basis van de website is de hosting en de ICT. De hosting is de infrastructurele plek waar de website daadwerkelijk bezocht wordt door de bezoekers. Een stabiele en veilige infrastructuur is dus van groot belang, zowel voor jou als voor jouw bezoekers.
Hosting is het basiselement voor een goed functionerende en snelle website. Een snelle website zal niet alleen helpen bij zoekmachine optimalisatie, maar zal ook betere resultaten opleveren voor je web traffic.

Omdat dit een belangrijk basiselement is maakt South Axis gebruik van VPS servers van TransIP, omdat we daarmee verzekerd zijn van een stabiele en veilige infrastructuur.

Code: HTML, PHP, onderhoud, etc.

Een website wordt opgebouwd in een bepaalde programmeertaal, zoals HTML of PHP. Tegenwoordig heeft bijna elke website nog een ‘laag’ over deze code, zodat veranderingen makkelijker zijn toe te passen. Hierbij kun je denken aan een content management systeem (CMS) als WordPress. WordPress stelt je in staat snel en effectief veranderingen aan te brengen. Nadelen aan een CMS als WordPress bestaan ook. Het lijkt vaak aantrekkelijk om veel plug-ins te gebruiken voor allerlei animaties en automatiseringen. Maar dit levert ook teveel code op en dat is nadelig voor zoekmachine optimalisatie & de snelheid van uw website.

Deze CMS omgevingen worden telkens verbeterd en veranderd door techneuten, waarbij het van belang is dat de website goed wordt onderhouden en steeds wordt geüpdatet of aangepast. Dit is om te voorkomen dat bepaalde functies opeens niet meer werken, of dat de website kwetsbaar wordt voor hackers of cyberaanvallen.

South Axis kan je WordPress omgeving volledig ontwerpen, opzetten en beheren. Je behoudt daarbij de mogelijkheid om ook zelf content te genereren en te beheren.

Integraties

De website is het uithangbord van jouw organisatie waar bezoekers kunnen zien wat je te bieden hebt, waarbij ze bepaalde informatie achter kunnen laten of iets kunnen kopen. Er wordt dus veel data gegenereerd die van belang kan zijn voor business development, innovatie en leadgeneratie vanuit de organisatie. Het is dus belangrijk dat de website goed gekoppeld wordt aan bijvoorbeeld je CRM-systeem, Marketing Automation of een ERP-systeem. Hierdoor kunnen vooral B2B organisaties gebruik maken van deze data, voor het genereren van leads.

Zoekmachine

De website is het uithangbord van jouw organisatie waar bezoekers kunnen zien wat je te bieden hebt, waarbij ze bepaalde informatie achter kunnen laten of iets kunnen kopen. Er wordt dus veel data gegenereerd die van belang kan zijn voor business development, innovatie en leadgeneratie vanuit de organisatie. Het is dus belangrijk dat de website goed gekoppeld wordt aan bijvoorbeeld je CRM-systeem, Marketing Automation of een ERP-systeem. Hierdoor kunnen vooral B2B organisaties gebruik maken van deze data, voor het genereren van leads.

 

Hoe werkt het?
Een zoekmachine zoals Google zal je website regelmatig scannen en indexeren door middel van zogenaamde crawlers. Deze crawlers verzamelen informatie over verschillende zaken, zoals de snelheid waarmee de website wordt geladen (en dus ook de responsetijd van de hosting), de indeling van de website, de teksten, de meta titles en descriptions van de webpagina’s en de schema markup. Meta titles en descriptions zijn korte teksten waarin wordt samengevat waar de webpagina over gaat. Schema markup is microdata welke zoekmachines helpt om de inhoud van een webpagina snel en makkelijk te categoriseren. Je laat hier bijvoorbeeld weten of je pagina gaat over een product, vacature, recept, etc. Deze middelen helpen om de bezoeker jouw website te laten vinden en zijn dus van essentieel belang om hoog in de zoekmachine naar voren te komen.

De positie in de resultaten van de zoekmachine worden bepaald door het algoritme, waarbij bijvoorbeeld leeftijd van een website en gebruiksgemak op mobiele telefoons belangrijke factoren zijn. Daarom zijn de resultaten van SEO niet altijd onmiddellijk zichtbaar en is het dus niet zo dat een site na een kleine aanpassing gelijk bovenaan in de zoekmachine zal verschijnen.

SEO is de basis voor de structuur van je website. Door goed na te denken over de relevante zoektermen en onderwerpen krijg je al snel een duidelijk beeld hoe je je website in moet gaan delen. Bij South Axis beginnen we bij een nieuwe website met een blueprint van deze structuur, waarin wordt vastgelegd wat de url’s worden en welke zoektermen op die url’s relevant zijn. Vervolgens leidt dit dan weer tot een goede copywriting, waar SEO volop in is meegenomen. 

 

Campagnes

Het is mogelijk op internet te adverteren met diensten of producten, om op die manier meer bezoekers naar je website te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan SEA (Search Engine Advertising) of SMA (Social Media Advertising).

Een van de meest gebruikte manieren om te adverteren op internet is via SEA, bijvoorbeeld Google Ads. Met Google Ads is het mogelijk om bijvoorbeeld via tekstadvertenties te adverteren in de zoekmachine van Google. Deze advertenties verschijnen boven of onder de organische zoekresultaten van Google, waarbij met de tekst “Gesponsord” wordt aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Het grote verschil met SEO is dat je hier direct hoger in Google kan verschijnen, waarbij je betaalt op het moment dat iemand op jouw advertentie klikt en naar de website wordt geleid.
Tevens is het mogelijk om via Google Ads te adverteren via Shopping, waarmee de producten uit je webshop direct met afbeelding en prijs op Google kunnen worden vertoond. Ook kan je adverteren door middel van Google Display, waarmee jouw bedrijf met een banner of afbeelding op Google en partnersites van Google (zoals YouTube) staat.

Er zijn veel mogelijkheden en heel veel instellingen om je online advertenties te vertonen op de zoekmachine zoals jij dat wilt. Maar met al die instellingen ziet men vaak door de bomen het bos niet meer. South Axis helpt om tegen lage kosten een goede basis te leggen en van daaruit je online marketing verder te optimaliseren.

Optimalisatie:

Alles is nu klaar: de website is gebouwd, wordt goed en veilig gehost, werkt goed op alle mobiele telefoons en browsers, en werkt samen met je CRM en marketing automation. Verder zijn de meta titles en descriptions ingevuld, en door middel van advertenties komen er extra bezoekers op de website.
Maar werkt alles nu echt goed? Zijn er nog verbeterpunten en hoe kom je hier achter?

Meten is weten: door te kijken wat er op de website gebeurt, en hoe bezoekers zich op de website gedragen, is het mogelijk om ook de eventuele knel- en verbeterpunten in kaart te brengen. South Axis gebruikt hiervoor verschillende middelen, zoals Google Analytics en Google Search Console.

Het is belangrijk om regelmatig alle stappen weer door te nemen, om te controleren of alles nog naar wens functioneert of dat er nieuwe ontwikkelingen zijn welke toegepast kunnen worden. Het databasemanagementsysteem van de server waar je je website op host is misschien verouderd, een versie van een plug-in welke je op je website gebruikt heeft misschien kritieke kwetsbaarheden, door een verkeerde instelling in je marketing automation komen belangrijke leads wellicht niet direct binnen in je CRM, etc. Op elke trede van de trap kan er iets mis gaan, zonder dat je dit direct door hebt.

You May Also Like…

Beat the bots with Cloudflare

Beat the bots with Cloudflare

Bad bots, bad bots. Whatcha gonna do? Zonder dat je het door hebt, wordt je website misschien wel tientallen keren per...