De opkomst van Microsoft Teams

Geschreven door Johan Bien

Wordpress

2 oktober 2019

Twee weken terug was ik op uitnodiging van Westcon op bezoek bij het kantoor van Microsoft op Schiphol. Hier werden partners van Westcon bijgepraat over Microsoft Teams. Er werd hier met name gesproken over de integratie van Skype for Business. Voor degenen die nog niet op de hoogte zijn, Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat Skype for Business online definitief gaat verdwijnen. Huidige gebruikers kunnen nog tot 31 juli 2021 gebruik maken van deze applicatie, maar het is al niet meer mogelijk voor nieuwe gebruikers om een Skype for Business online account aan te maken. Skype for Business Server wordt nog wel tot tenminste oktober 2025 ondersteund.

Net als vele andere applicaties van Microsoft, wordt Skype for Business volledig opgenomen in Microsoft Teams. Op afstand samenwerken en het houden van conference meetings met je team wordt op deze manier steeds simpeler. De populariteit van Teams wordt dan ook steeds groter. Meer dan 500.000 bedrijven wereldwijd (waaronder 91 van de Fortune 100 bedrijven) werken al met Microsoft Teams.

Moet je nu gebruik gaan maken van Microsoft Teams?

Werk je in teamverband, of op verschillende locaties, dan is het korte antwoord op deze vraag: ja! Naast de Skype functionaliteiten biedt Teams ook mogelijkheden voor onder andere zakelijke chat, opslaan van documenten zodat iedereen er makkelijk bij kan en het maken van roosters en planningen. En met het oog op het nieuwe werken en situaties waarbij niet iedereen op dezelfde locatie werkt is het een gemakkelijke manier om je teams effectief samen te laten werken.

Als je al gebruik maakt van Office 365, dan is de stap naar Microsoft Teams niet zo groot. Maar ook als je hier geen gebruik van maakt is het gebruiken van Teams het overwegen waard, omdat naast de applicaties van Microsoft er ook steeds meer 3rd party apps aan Teams gekoppeld kunnen worden. Denk hierbij aan CRM systemen als Salesforce of project management applicaties als Trello. Je hebt dus binnen één omgeving alles wat je als gebruiker nodig hebt.

Verder is uit onderzoek gebleken dat Microsoft Teams tijdswinst oplevert. Afhankelijk van de rol van de medewerker 1,1 tot 8 uur per week. Tevens zegt 90% van de gebruikers dat worker engagement is verbeterd en 80% dat Teams hun organisatie helpt om betere, slimmere en meer geïnformeerde beslissingen te nemen.

Waar te beginnen

Het succes van een nieuwe applicatie binnen een onderneming is afhankelijk van de adoptie van deze applicatie. Onze klant Ditox heeft een whitepaper over de adoptie van Microsoft Teams geschreven waarin hier dieper op in wordt gegaan.

TL;DR

  • Skype for Business online wordt per 31 juli 2021 opgeheven, en wordt volledig geïntegreerd met Microsoft Teams
  • Meer dan 500.000 bedrijven wereldwijd werken al met Microsoft Teams
  • Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit en betrokkenheid van werknemers hoger wordt met gebruik van Microsoft Teams
  • Organisaties nemen betere, slimmere en meer geïnformeerde beslissingen dankzij Microsoft Teams

You May Also Like…

De South Axis Web Staircase

De South Axis Web Staircase

De basis van de website is de hosting en de ICT. De hosting is de infrastructurele plek waar de website daadwerkelijk...