Acquisition comes first

Geschreven door South Axis

Wordpress

8 mei 2017

Acquisition comes first.

Dit is onze nieuwe slogan… of pay-off… of slagzin, hoe je het wilt zien. We hebben gekozen voor deze slogan, omdat wij voelen dat voor veel bedrijven, het genereren van nieuwe leads geen eerste prioriteit is. Alleen kleine start-ups lijken hierop gefocust. Maar zodra er een aardig klantenbestand bestaat, wordt de druk minder. Dat is logisch. Mensen oogsten liever dan dat zij jagen. Het is makkelijker geld verdienen, om een upsell of cross-sell aan je huidige klant te verkopen. Maar het is moeilijker om iemand te bellen, die uiteraard geïrriteerd raakt omdat je hem belt, zonder hem ooit gesproken te hebben.

Hetzelfde geldt voor online marketing. Het is gemakkelijker dezelfde klanten over en over te vinden, en hen dezelfde producten te verkopen. Maar als je een nieuwe productlijn start, of klanten zoekt buiten het huidige klantenbestand, zult u hier meer inspanning moeten leveren. Advertentiekosten zijn hoger, en u zult vaak vallen en weer moeten opstaan, voordat de juiste oplossingen gevonden zijn om nieuwe bezoekers naar je website of -shop te leiden. Dus waarom, ondanks al deze barrières, blijven wij zeggen: acquisition comes first? Nou, twee antwoorden:

1. Het inhaaleffect: als iets gemakkelijk is, zullen concurrenten eenzelfde soort bron van inkomsten zoeken, en zich hierop focussen. U zult altijd uw bedrijf naar nieuwe markten en producten moeten sturen. Blijf de concurrenten altijd één stap voor.

2. Kennis. Ken je eigen bedrijf, producten en hoe de markt deze waarneemt. Acquisitie op juiste wijze doen, en alle beetjes informatie in een goed CRM systeem opslaan, bouwt een databestand van kansen, marktonderzoek en klantkarakteristieken. Combineer deze drie en u heeft een goudmijn. Wij vertellen onze klanten altijd dat het doen van goede tele- en online marketing niet alleen bestaat uit het creëren van inkomsten en het vinden van nieuwe klanten. Het is ook een goede investering voor de lange termijn, mits je elk gegeven van de klantinteractie opslaat in uw business intelligence environment. Denk daar maar over na!

You May Also Like…

De South Axis Web Staircase

De South Axis Web Staircase

De basis van de website is de hosting en de ICT. De hosting is de infrastructurele plek waar de website daadwerkelijk...