Webstructuur en SEO voor nieuwe website

Een merk hoogwaardige Spaanse olijfolie was toe aan vernieuwing van de website. Op de site zou de kennis van de importeur en hun uitgebreide netwerk van chef-koks beter naar voren moeten komen. Niet alleen met betrekking tot hun eigen producten, maar ook over olijfolie in het algemeen.

Valderrama heeft al een webbouwer waar ze goed mee samen werken, maar gezien de hoeveelheid beschikbare informatie zochten ze naar hulp bij het vraagstuk over hoe zij het beste al deze informatie op de website kunnen plaatsen, en hoe ervoor te zorgen dat deze informatie ook daadwerkelijk gevonden wordt in de zoekmachines.

Opdrachtgever: Valderrama Olijfolie

Vraag: Hoe kunnen we onze kennis delen met de bezoekers van de website, hoe zorgen we ervoor dat deze kennis door de bezoekers gevonden wordt, en hoe kunnen we de positie in Google verbeteren met de zoekterm “olijfolie”?

Oplossing: Het bepalen van de structuur van de website, een keyword analyse en een olijfolie wiki waar de meeste vraagstukken van consumenten over olijfolie worden beantwoord.

 

Meer dan alleen olijfolie

De Spaanse olijfolie van Valderrama wordt in Nederland geïmporteerd door Fred ten Kroode. Hij heeft jarenlange ervaring in het vak en heeft een zee aan kennis over niet alleen de Valderrama producten, maar ook over olijfolie en haute cuisine in het algemeen. Hij treedt namens Valderrama ook op als sponsor van het Gastronomisch gilde, Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, en hij is één van de drijvende krachten achter het platform van Recepten van Topchefs (een platform voor professionele en hobby koks). Zodoende moest de nieuwe website niet alleen over het merk Valderrama gaan, maar ook over de aanverwante partners en ambassadeurs.

Daarnaast moest het duidelijker worden voor de bezoekers van de website wat olijfolie precies is en wat verschillende kwalificaties betekenen.

South Axis heeft na een inventarisatie met Fred ten Kroode en de webbouwer (X-tension Vormgeving & Webdesign) de website ingedeeld in 6 categorieën. Om dat inzichtelijk te maken hebben we een blauwdruk gemaakt voor de structuur van de site, met daarin de bijbehorende url’s, inhoud per pagina en relevante zoektermen.

Verder kwam bij de keyword analyse naar voren dat mensen ook graag willen weten welke olijfolie voor welke gerechten geschikt is, of dat ze met een olijfolie kunnen bakken, dan wel alleen aromatiseren. Deze informatie wordt nu bij elk product met tekst en pictogrammen weergegeven.

Na een paar maanden zijn de eerste resultaten al zichtbaar. De website wordt in de zoekmachines beter gevonden op nieuwe relevante zoekwoorden waarop de website eerst niet gevonden werd. Met andere zoekwoorden wordt de website veel vaker vertoond. Bezoekers blijven langer op de pagina’s en op de website. Het conversiepercentage is gestegen, en de abandonement rate van winkelwagen tot verkoop is gedaald. De combinatie van de juiste input van de klant, een goede webbouwer en een gedegen vooronderzoek werpt dus zijn vruchten af.

Quote klant:

“Het is dan toch gelukt. Wij hebben sinds vandaag een gemiddelde score onder de 10 op het zoekwoord “olijfolie” in Google. Mijn complimenten.

Ook met Google Ads komen wij nu veel in beeld. Grandioos.

De hele exercitie heeft dus duidelijk wel effect gehad.“