Opvolging Marketing Leads en Optimalisatie CRM

SoftwareONE ondersteunt organisaties, van klein tot groot, in hun digitale transformatie. Met 30 jaar ervaring in software en technologie zorgen de afdelingen Software LifeCycle Management (SLM) en Technology Services (TS) voor een allesomvattende IT-oplossing. Dit geldt voor het technisch ontwerp tot aan de daadwerkelijke implementatie en optimalisatie. De gehele dienstverlening is nauw verweven met PyraCloud, het eigen digitale platform van SoftwareONE.

Met o.a. de recente overname van COMPAREX in 2020 telt het klantenbestand van SoftwareONE maar liefst 65.000 klanten wereldwijd. Een behoorlijke uitdaging lettend op het samenvoegen van data uit de verschillende systemen. Vanuit een lokale benadering heeft South Axis de Nederlandse vestiging geholpen met de volgende vraagstukken ten behoeve van klanttevredenheid:

  • Data in het nieuwe CRM moet gecheckt worden op accuraatheid
  • Nieuwe leads moeten in het systeem gekoppeld worden aan ‘Accounts’ en ‘Accountmanagers’
  • Door marketing gegenereerde leads moeten inhoudelijk goed worden opgevolgd

Vraag: Hoe kunnen we onze klanten het meest effectief benaderen lettend op; de marketing lead snel op te laten volgen door sales, de bedrijfsgegevens in het CRM te optimaliseren en tracking van de business die hieruit voortvloeit in kaart te brengen?

Oplossing: De agents van South Axis werken in de eerste fase van het proces in het eigen systeem, ingericht om op een zo’n hoog mogelijke snelheid telefoongesprekken te kunnen voeren, te loggen en te registeren. Vervolgens logt de agent in op het CRM systeem van SoftwareONE om daar alle leads met inhoudelijke gespreksverslagen te koppelen aan de desbetreffende ‘Accounts’ en ‘Accountmanager’.

 

Een goed geoliede machine

South Axis is gespecialiseerd om in Steam te werken. Een extreem effectieve software oplossing die klantcontact, verslaglegging en statistieke analyse optimaal combineert. Vanuit deze software worden de telemarketing campagnes en leadlijsten van SoftwareONE ingeladen. Vervolgens zullen klanten benaderd worden met een goed geprepareerde pitch en eventueel een marketing e-mail met informatie over de nieuwe campagne. Tevens wordt er gedurende de kick-off extra tijd besteed aan een korte lijn met de (technische) Solution Advisors en het Sales team van SoftwareONE. Pas als we voldoende weten over de ins en outs van een propositie, pas dán wordt er gebeld. Kwaliteit staat te allen tijde voorop.

Mocht een klant interesse tonen, dan wordt er een afspraak met de accountmanager ingepland, een lead aangemaakt in het nieuwe CRM systeem en gekoppeld aan de desbetreffende marketing campagne. Op deze wijze ontstaat er een completer beeld van de effectiviteit van de marketing campagnes. Het is belangrijk dat er de volgende weken of maanden bewaakt wordt dat de lead ook zorgvuldig is opgevolgd en verwerkt tot sales opportunity. En als dit niet gebeurt, wat dan precies de reden van het niet converteren is. Op deze manier ontstaat er een feedback-loop tussen sales en marketing waarin de status van de lead centraal staat en de klant op de juiste wijze wordt benaderd.

Aangezien we nu al een flinke tijd onderweg zijn met het werken in het nieuwe CRM systeem van SoftwareONE, hebben we aardig wat kennis opgedaan over hoe het proces nu werkt. Mede hierdoor hebben we samen met onze contactpersonen bij SoftwareONE eind 2020 een aantal conclusies en aanbevelingen kunnen schrijven voor het internationale team dat over de inrichting en het gebruik van het CRM systeem gaat.

Quote van de klant:

“Zichtbaarheid is de nieuwe norm. Dankzij South Axis zijn we in staat marketing en sales nog beter te verbinden. De geoptimaliseerde data zorgt voor nieuwe inzichten in de dashboards en zorgt dat we het systeem optimaal voor ons laten werken. Zo is het nieuwe CRM een goed geoliede machine geworden, die zichtbaar meer sales genereert.”

– Bianca van der Griend – Senior Marketing Specialist SoftwareONE Nederland

 

“Data kan voor je werken, of tegen je. Tijdens de integratie van verschillende systemen hebben we gekozen voor een goede start. Fijn aan South Axis is dat ze data-optimalisatie heel goed begrijpen waardoor we dezelfde taal spraken”

– Whinney Chow – Data-Analist SoftwareONE

 

Bezoek de website: www.softwareone.nl