Waar te beginnen?

Online marketing behelst tegenwoordig duizenden begrippen. Linkbuilding, tag managers, machine learning, marketing automation, etc. Hierdoor beginnen zelfs ervaren online marketeers door de bomen het bos niet meer te zien. Er zijn heel veel opties en het is te kostbaar om alle opties middels trial en error in te gaan zetten. Dus tenzij je Daniel Ropers heet en het is 1998, heb je een probleem.

Hoe doen succesvolle organisaties dat dan?

Toch zijn er voldoende bedrijven die met een minimum aan middelen kleine successen boeken en die weten uit te bouwen, zodat de web marketing euro’s ook echt zichtbaar gaan renderen. Dit succes is echter wel onderhevig aan een aantal regels en structuren, waar wij graag een licht op werpen. Wij hebben dit vorm gegeven als de Web Staircase.

Web Staircase

De web staircase van South Axis

De Web staircase is het fundament van de oplossing. Veel bedrijven gaan de fout in bij het structureren van de web marketing als geheel. Soms wordt er veel geld in een advertising campagne op een zoekmachine gepompt, maar spreekt de site onvoldoende aan, is het bestelproces onduidelijk voor de klant of zijn er andere problemen. Weggegooid geld? Niet als je alle activiteit goed monitort en er meteen op inspeelt op meerdere niveaus. Omdat we bij elk onlinemarketingprobleem bij onze klanten tot de conclusie kwamen dat er vaak op meerdere niveaus iets niet klopte, hebben we deze niveaus in kaart gebracht.

Wilt u meer weten?

Vraag dan nu een gratis consult aan.

Bel ons op +31 20 225 93 70

Hosting voor een goed functionerende en snelle website

De basis van de website is de hosting en de ICT. De hosting is waar de website daadwerkelijk bezocht wordt door de bezoekers. Een stabiele en veilige infrastructuur is dus van groot belang, zowel voor u als voor uw bezoekers.
Hosting is één van de sleutelelementen voor een goed functionerende en snelle website. Een snelle website zal niet alleen helpen bij zoekmachine optimalisatie, maar zal ook betere resultaten opleveren voor uw web traffic.

Code: HTML, PHP, onderhoud, etc.

Een website wordt opgebouwd in een bepaalde programmeertaal, zoals HTML of PHP. Tegenwoordig heeft bijna elke website nog een ‘laag’ over deze code, zodat veranderingen makkelijker zijn toe te passen. Hierbij kunt u denken aan een content management systeem als WordPress. WordPress stelt u in staat snel en effectief veranderingen aan te brengen. Nadelen aan CMS als WordPress bestaat ook: teveel code = slecht voor zoekmachine optimalisatie & de snelheid van uw website.
Deze CMS omgevingen worden telkens verbeterd en veranderd door techneuten, waarbij het van belang is dat de website goed wordt onderhouden en steeds wordt geüpdatet of aangepast. South Axis kan uw WordPress omgeving volledig ontwerpen, opzetten en beheren. U behoudt daarbij de mogelijkheid om ook zelf content te genereren en te beheren. Dit is om te voorkomen dat bepaalde functies opeens niet meer werken, of dat de website kwetsbaar wordt voor hackers of cyberaanvallen.

Integraties:

De website is het uithangbord van uw organisatie, waar bezoekers kunnen zien wat u te bieden heeft, waarbij ze bepaalde informatie achter kunnen laten of iets kunnen kopen. Er wordt dus veel data. gegenereerd wat van belang kan zijn voor business development, innovatie en leadgeneratie vanuit de organisatie. Het is dus belangrijk dat de website goed gekoppeld wordt aan bijvoorbeeld je CRM-systeem, Marketing Automation of een ERP-systeem. Hierdoor kunt u sneller gebruik maken van de data, waarmee er meer uit de website te halen valt.

Zoekmachine:

Nu de website is gebouwd en samenwerkt met uw andere systemen, is het de bedoeling dat uw website ook gevonden wordt in zoekmachines zoals Google of Bing. Om dit te doen is het van belang dat zo goed mogelijk gebruik wordt gemaakt van de SEO mogelijkheden. SEO staat voor Search Engine Optimization en hiermee wordt getracht de website zo hoog mogelijk in een zoekmachine te laten verschijnen bij de relevante zoektermen.
Hoe werkt het?
Een zoekmachine zoals Google zal uw website regelmatig scannen en indexeren door middel van zogenaamde crawlers. Deze crawlers verzamelen informatie over verschillende zaken, zoals de snelheid waarmee de website wordt geladen (en dus ook de responsetijd van de hosting), de indeling van de website, de teksten en de meta titles en descriptions van de webpagina’s. Meta titles en descriptions zijn korte teksten waarin wordt samengevat waar de webpagina over gaat. Deze descriptions helpen om de bezoeker uw website te laten vinden en zijn dus van essentieel belang om hoog in de zoekmachine naar voren te komen.
De resultaten van SEO zijn niet altijd gelijk te zien en het is niet zo dat een site na een kleine aanpassing gelijk bovenaan in de zoekmachine zal verschijnen. Dit is heel erg afhankelijk van het algoritme van de zoekmachine, waarbij leeftijd van een website en gebruiksgemak op mobiele telefoons een van de belangrijkste factoren zijn.

Campagnes:

Het is mogelijk om op internet te adverteren met diensten of producten, om op die manier meer bezoekers naar uw website te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan SEA (Search Engine Advertising) of SMA (Social Media Advertising).
Een van de meest gebruikte manieren om te adverteren op internet is via Google Ads (voorheen Google Adwords). Via Google Ads is het mogelijk om via tekstadvertenties te adverteren in de zoekmachine van Google. Deze advertenties verschijnen boven of onder de organische zoekresultaten van Google, waarbij door de afkorting “Adv.” wordt aangegeven dat het om een advertentie gaat. Het grote verschil met SEO is dat u hier direct hoger in Google kan verschijnen, waarbij u betaalt op het moment dat iemand op uw advertentie klikt en naar de website wordt geleid.
Tevens is het mogelijk om via Google Ads te adverteren via Shopping, waarmee de producten uit uw webshop direct met afbeelding en prijs op Google kunnen worden vertoond. Ook is het mogelijk om te adverteren door middel van Google Display, waarmee uw bedrijf met een banner of afbeelding op Google en partnersites van Google (zoals YouTube) staat.

Optimalisatie:

Alles is nu klaar. De website is gebouwd, wordt goed en veilig gehost, werkt goed op alle mobiele telefoons en browsers, en werkt samen met uw CRM en marketing automation. De meta titles en descriptions zijn ingevuld, en door middel van advertenties komen er extra bezoekers op uw website.
Maar werkt alles nu echt goed? Zou er toch niet nog ergens iets verbeterd kunnen worden? Hoe komt u hierachter?
Meten is weten: door te kijken wat er op de website gebeurt, en hoe bezoekers zich op de website gedragen, is het mogelijk om ook de eventuele knel- en verbeterpunten in kaart te brengen. South Axis gebruikt hiervoor verschillende middelen, zoals Google Analytics en Google Search Console.
Het is belangrijk om regelmatig alle stappen weer door te nemen, om te kijken of alles nog naar wens functioneert of dat er nieuwe ontwikkelingen zijn welke toegepast kunnen worden.

Meer weten?

    Zoekmachine optimalisatie
    WordPress development
    Zoekmachine adverteren
    WordPress onderhoud
    Google Analytics