Hosting, Onderhoud en Optimalisatie

Een goede hosting is het fundament van uw website. Het zorgt ervoor dat de website snel en stabiel blijft draaien en toegankelijk blijft voor het publiek. Hiermee vormen we de basis voor alle verdere zaken rondom de website, van content tot online marketing tot data analyse. South Axis weet hoe we op meerdere vlakken kunnen zorgen voor een optimaal draaiende website. Middels de vele reeds aangegane en opgeloste uitdagingen, hebben we onderstaand overzicht mooi kunnen samenvatten in een cirkel.

Hosting

De basis van de website is de hosting en de ICT. De hosting is waar de website daadwerkelijk bezocht wordt door de bezoekers. Een stabiele en veilige infrastructuur is dus van groot belang, zowel voor u als voor uw bezoekers.
Hosting is één van de sleutelelementen voor een goed functionerende en snelle website. Een snelle website zal niet alleen helpen bij zoekmachine optimalisatie, maar zal ook betere resultaten opleveren voor uw web traffic en een fijnere ervaring zijn voor het publiek.

Onderhoud

Een website wordt opgebouwd in een bepaalde programmeertaal, zoals HTML of PHP. Tegenwoordig heeft bijna elke website nog een ‘laag’ over deze code, zodat veranderingen makkelijker zijn toe te passen. Hierbij kunt u denken aan een content management systeem als WordPress. WordPress stelt u in staat snel en effectief veranderingen aan te brengen. Nadelen aan CMS als WordPress bestaat ook: teveel code = slecht voor zoekmachine optimalisatie & de snelheid van uw website.
Deze CMS omgevingen worden telkens verbeterd en veranderd door techneuten, waarbij het van belang is dat de website goed wordt onderhouden en steeds wordt geüpdatet of aangepast. Dit is om te voorkomen dat bepaalde functies opeens niet meer werken, of dat de website kwetsbaar wordt voor hackers of cyberaanvallen. South Axis kan uw WordPress omgeving volledig ontwerpen, opzetten en beheren en beveiligen. U behoudt daarbij de mogelijkheid om ook zelf content te genereren en te beheren.

Integraties

De website is het uithangbord van uw organisatie, waar bezoekers kunnen zien wat u te bieden heeft, waarbij ze bepaalde informatie achter kunnen laten of iets kunnen kopen. Er wordt dus veel data gegenereerd wat van belang kan zijn voor business development, innovatie en leadgeneratie vanuit de organisatie. Het is dus belangrijk dat de website goed gekoppeld wordt aan bijvoorbeeld je CRM-systeem, Marketing Automation of een ERP-systeem. Hierdoor kunt u sneller gebruik maken van de data, waarmee er meer uit de website te halen valt.

Zoekmachine

Nu de website is gebouwd en samenwerkt met uw andere systemen, is het de bedoeling dat uw website ook gevonden wordt in zoekmachines zoals Google of Bing. Om dit te doen is het van belang dat zo goed mogelijk gebruik wordt gemaakt van de SEO mogelijkheden. SEO staat voor Search Engine Optimization en hiermee wordt getracht de website zo hoog mogelijk in een zoekmachine te laten verschijnen bij de relevante zoektermen.

De resultaten van SEO zijn niet altijd gelijk te zien en het is niet zo dat een site na een kleine aanpassing gelijk bovenaan in de zoekmachine zal verschijnen. Dit is heel erg afhankelijk van het algoritme van de zoekmachine, waarbij leeftijd van een website en gebruiksgemak op mobiele telefoons een van de belangrijkste factoren zijn.

Campagnes

Het is mogelijk om op internet te adverteren met diensten of producten, om op die manier meer bezoekers naar uw website te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan SEA (Search Engine Advertising) of SMA (Social Media Advertising).

Een van de meest gebruikte manieren om te adverteren op internet is via Google Ads (voorheen Google Adwords). Via Google Ads is het mogelijk om via tekstadvertenties te adverteren in de zoekmachine van Google. Het grote verschil met SEO is dat u hier direct hoger in Google kan verschijnen, waarbij u betaalt op het moment dat iemand op uw advertentie klikt en naar de website wordt geleid.

Optimalisatie

Alles is nu klaar. De website is gebouwd, wordt goed en veilig gehost, werkt goed op alle mobiele telefoons en browsers, en werkt samen met uw CRM en marketing automation. De meta titles en descriptions zijn ingevuld, en door middel van advertenties komen er extra bezoekers op uw website.

Maar werkt alles nu echt goed? Zou er toch niet nog ergens iets verbeterd kunnen worden? Hoe komt u hierachter?
Meten is weten: door te kijken wat er op de website gebeurt, en hoe bezoekers zich op de website gedragen, is het mogelijk om ook de eventuele knel- en verbeterpunten in kaart te brengen. South Axis gebruikt hiervoor verschillende middelen, zoals Google Analytics en Google Search Console.

Het is belangrijk om regelmatig alle stappen weer door te nemen en te kijken of alles nog veilig en naar wens functioneert, of dat er nieuwe ontwikkelingen zijn welke toegepast kunnen worden.

South Axis host de websites van onze klanten op onze eigen servers. Deze servers worden door ons onderhouden en beveiligd, zodat uw website altijd voorzien is van de laatste techniek en up to date security.

Bent u op zoek naar betrouwbare en snelle hosting, wilt u een goed onderhouden WordPress website, en heeft u baat bij slimme online marketing campagnes? Neem dan contact op met South Axis en wij kijken samen met u welke oplossingen het beste bij u passen.

Wilt u meer weten?

Vraag dan nu een gratis consult aan.

Bel ons op +31 20 225 93 70